Psoriasi Pustular

La psoriasi pustular o  pustulosa es caracteritza per àrees amb  pústules Blanques (pus en les ampolles no infecciós), envoltada de pell vermella. Es componen de cèl · lules de pus blanques de la sang. No son una infecció, ni són contagioses.

 

Símptomes:
La psoriasi pustulosa apareix principalment en adults. L’afectació pot apareixer a  certes àrees del Cos, per exemple les mans i els peus. La psoriasi pustulosa generalitzada arribar a cobrir una gran part del cos. En general, es segueix  el cicle de enrogiment de la pell, seguit de pústules i crosta.

 

Alguns factors desencadenants:
Hi ha diversos factors coneguts que poden desencadenar la psoriasi pustulosa, incloent:

  •  Agents tòpics irritants
  • Medicines Interna
  • La sobreexposició als raigs UV
  • Embaràs
  • L’estrès emocional
  • Infeccions
  • Els esteroides sistèmics
  • La retirada sobtada de medicaments sistèmics o esteroides tòpics potents

 

 

Tipus de psoriasi pustulosa.
Variant Von Zumbusch, pot  apareixer de sobte a la Pell. Es caracteritza per grans àrees de la Pell envermellida, que es torna dolorosa i sensible. En poques hores apareixen les pústules i. pasades  24 a 48 hores, les pústules  s’assequen deixant la pell amb una aparença de vidre i suau. Els Nens rarament Desenvolupament psoriasi pustulosa Von Zumbusch, però sovint quant apareix acostuma a ser el primer brot de psoriasis i acostuma a tenir un millor tracatament que als adults. Aquesta variant por arribar a ser mortal i requereix atenció mèdica immediata. Les Persones amb psoriasi Von Zumbusch pustulosa sovint necessiten ser hospitalitzats per a la rehidratació i començar amb tractament antibiòtics,  tòpics i sistèmics. Psoriasi Von Zumbusch està associada amb febre, calfreds, picor severa, deshidratació, pols ràpid, fatiga, anèmia, pèrdua de pes i debilitat muscular.

Variant palmoplantar pusulosa (PPP) provoca pústules en els palmells de les Mans i planta dels peus. Comunment afecta la base del polze i els talons. Les pústules apareixen inicialment en una part superior de les plaques vermelles de la pell,  despres es tornen de color marró, i es converteixen en crostes. Psoriasi PPP es generalment cíclica, amb temporades amb cultius de pústules, seguit de períodes d’activitat baixa.

Variant Acropustulosis (acrodermatitis contínua de Hallopeau) es un tipus poc freqüent de psoriasi, es caracteritza per lesions a la Pell  en els extrems dels dits de les mans i peus. L’erupció molts cops s’inicia després de alguna la lesió a la pell o alguna infecció. Les lesions poden ser doloroses e incapacitants, i causer deformitat a les zones afectades.

 

Tractaments.
No és extrany que  els metges facin rotacions amb els tractaments per la psoriasi pustulosa, a causa dels efectes secundaris dels  medicaments sistèmics i la fototeràpia. Més d’un estudi indica que una combinació de metotrexat i acitretina pot fer disminuir ràpidament la psoriasi pustulosa. Alguns dels tractaments per tipus específics de psoriasi pustulosa:

- Psoriasi pustulosa generalitzada: El objectiu del tractament es impedir l’infecció, evitar la deshidratació del pacient, estabilitzar la temperatura  i restaurar l’equilibri químic de la Pell. La acitretina, ciclosporina, metotrexat, PUVA oral  i els bloquejadors de TNF-alfa, com infliximab, es prescriuen sovint.

- Psoriasi pustulosa localitzada: Aquesta variant pot ser de remissió difícil. Els tractaments tòpics són generalment el els primers que es prescriuen. El seu metge també pot prescriure PUVA, llum ultraviolada B (UVB), acitretina, la ciclosporina metotrexat.

- Psoriasi Von Zumbusch:  És tractament consisteix sovint amb  l’acitretina, ciclosporina el metotrexat. Alguns metges poden receptar sovint esteroides orals en aquells pacients que no responen a altres tractaments o que han estat molt malament, pero el seu ús es controvertit perquè la retirada sobtada d’esteroides pot ser causa desencadentant de la psoriasi pustulosa Von Zumbusch.  El tractament amb PUVA es pot utilitzar un cop han passat les etapes més greus  de desenvolupament de pústules i enrogiment de la pell.

- Psoriasi Palmoplantar pustulosa:  La psoriasi palmo plantar sovint es complicada de tractar, els metges acostumen a prescriure primer tractaments tòpics i altres despres consideren altres opcions incloent acitretina, PUVA, UVB, metotrexat a ciclosporina.

- Psoriasi Acropustulosis:  Tradicionalment aquesta forma de psoriasi pustulosa ha estat difícil de tractar. El cobriment amb medicaments  tòpics pot ajudar a algunes persones. Alguns pacients han aconseguit molta millor amb tractamens sitèmics que aconsegueixen netejar i restaurar la majoria de lesions unguials.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>