Psoriasi Invertida o psoriasi de plecs

La psoriasi invertida (anomenada també com psoriasi en plecs) apareix causant lesions molt vermelles en els plecs del cos, poden ser de forma llisa i brillant sense escates. Moltes persones tenen un altre tipus de psoriasi en altres parts del cos al mateix temps.

 

Símptomes.
La psoriasi invertida apareix freqüentment en les aixelles, l’engonal, sota dels pits i en altres plecs de la pell particularment subjectes a la irritació causada pel frec i la suor. En general no apareix associada amb psoriasi en placa causa de l’ambient humit. És més comú en persones amb sobrepès i en les persones amb profunds plecs de la pell.

 

Tractament.
El tractament pot ser difícil a causa de la sensibilitat de la pell en aquestes àrees. Cremes i pomades d’esteroides es consideren molt eficaços, però no han de ser cobertes amb apòsits de plàstic. Com que la pell és més prima en les zones on normalment apareix la psoriasi invertida, el risc d’efectes secundaris de l’aplicació tòpica de medicaments és més alt, a causa de la ràpida absorció de la medicació en la pell fina i sensible. L’ús excessiu o mal ús dels esteroides en les zones amb la pell més fina poden causar estries o aprimament excessiu de la pell.

A causa de que aquestes zones són propenses a les infeccions per bacteris i fongs, els metges també poden detectar infeccions. Si és present, es poden prescriure esteroides tòpics diluïts en combinació amb altres medicaments. Un exemple és 1 o 2 per cent de hidrocortisona amb agents anti-fongs anti-bacteris. En comparació amb les opcions de tractament més modernes, pintura de Castellani (castederm) no és d’ús general llevat que hi hagi clars signes d’una infecció bacteriana o micòtica secundària. Pintura d’Castellani és una recepta que es pot utilitzar per ajudar a assecar les zones que supuren.

Altres agents tòpics, com el calcipotriol (nom de marca Dovonex), quitrà d’hulla o antralina, poden se eficaços en el tractament de la psoriasi en els plecs cutanis. No obstant això, també poden ser irritants. S’han d’utilitzar amb precaució i sempre sota el control d’un metge.

Tacrolimus (nom de marca Protopic) i pimecrolimus (Elidel nom de marca) són dos medicaments tòpics aprovats per la Food and Drug Administration per al tractament de l’èczema. Molts dermatòlegs han descobert que funcionen bé per a les lesions de psoriasi en els plecs de la pell. Les persones amb psoriasi invertida greu poden requerir, en ocasions fototeràpia UVB (ultraviolada B) o fins i tot els medicaments biològics per controlar la malaltia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>