Psoriasi en plaques (Psoriasi Vulgaris)

La psoriasi en plaques (psoriasi vulgaris) és la forma més comuna de la malaltia, es manifesta habitualment en taques vermelles e inflamades a la pell,  amb una capa superior de color blanc platejat causat per l’acumulació de cèl · lules mortes de la pell. Aquestes plaques apareixen a la majoria de malalts en colzes, genolls, cuir cabellut i en l’esquena baixa. Gairebé sempre causen dolor i picors, poden arribar a esquerdar i fins i tot sagnar, sobretot després del rascat per part del malalt.

Principals símptomes:

Si vostè desenvolupa una erupció cutània que no desapareix amb els tractaments habituals, ha de considerar posar-se en contacte amb el seu metge perquè diagnostiqui la zona afectada. El seu metge observarà les taques a la recerca d’escates i vores ben definits, després dels primers tractaments i la seva evolució pot donar un diagnòstic precís. La psoriasi en plaques és més freqüent a l’exterior dels genolls i colzes, en el cuir cabellut, a la zona inferior de l’esquena, palmells de les mans i plantes dels peus. Si es realitza una biòpsia, la pell amb psoriasi és més gruixuda i està més inflamada comparada amb l’èczema.

Tractaments per psoriasis en plaques:

Els següents tractaments poden utilitzar sols o en combinació amb altres tractaments, però sempre sota prescripció i control del seu metge.

Els tractaments tòpics i sense esteroides normalment són la primera opció de tractament de psoriasi. Amb ells pot alentir el creixement de les cèl · lules de la pell i reduir la inflamació.

Tractaments tòpics amb corticoides, utilitzats en casos de psoriasi lleus que no responen als tractaments sense esteroides.

La fototeràpia consisteix en l’exposició de la pell a la llum ultraviolada de manera regular, controlada i sota supervisió mèdica. Els tractaments es duen a terme en hospitals o consultoris mèdics que disposin d’aquesta tecnologia.

Medicaments sistèmics, són medicaments amb recepta que treballen en tot el cos. Es solen emprar en els casos que cursen amb artritis psoriàsica i en els cas de psoriasi moderada a greu i que no milloren amb els altres tractaments. Es poden administrar per via oral, injectats o mitjançant infusió. Hi ha dues categories de tractaments sistèmics, els tractaments sistèmics tradicionals i els biològics.

Aquests tractaments no funcionen per igual en tots els pacients, només l’estricte control per part de metges i dermatòlegs aconseguiran els resultats desitjats, controlar o fins i tot curar la psoriasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>