Psoriasi del cuir cabellut

La psoriasi en el cuir cabellut.

Com evitar la pérdua de cabell.

 

La psoriasi del cuir cabellut és una forma de psoriasi que afecta principalment el cuir cabellut, la zona de darrere de les orelles i algun cop de parts del front. És similar a la psoriasi en plaques però localitzada al cap. Com que algunes vegades pot suposar la pèrdua de cabell, aquí teniu unes pautes i informació per intentar evitar que això passi.
El correcte coneixement de la psoriasi del cuir cabellut pot ajudar-nos a evitar la pèrdua de cabell. Quan es desenvolupa la psoriasi del cuir cabellut, sols en algunes ocasions es pot produir pèrdua de cabells. Els malalts se sorprenen quan coneixen que la pèrdua de cabell no la produeix la psoriasi. Conèixer què causa la pèrdua del cabell i la forma de gestionar la psoriasi del cuir cabellut ajuda a millorar la salut del nostre cabell.

Causes fonamentals de la pèrdua de cabells.

Quan apareix la psoriasi en el cuir cabellut, i això comporta la perduda de cabell la causa acostuma a ser un o diversos d’aquests motius següents:

 • Escates eliminades amb massa agressivitat. Quan l’afecció de la psoriasi del cuir cabellut és moderada – greu, apareixen unes escates bastant gruixudes, al eliminar les aplicant excessiva força molts cops comporta que també arranquem el cabell de dins l’escama i voltants.
 • Excés de rascat. La psoriasi normalment produeixen picors, si es rasca amb molta freqüència o intensitat pot produir també la caiguda del cabell d’aquesta zona.
 • Tractament per psoriasi massa fort. Alguns cops el mateix tractament pot causar la pèrdua de cabell, alguns medicaments com l’acid salicílic poden danyar temporalment el cabell i causar una lleu pèrdua de cabell. Qualsevol tractament que sigui massa fort pel nostre cuir cabellut poden comportar la caiguda d’alguns cabells. A la majoria dels casos els cabells tornen a créixer amb la força normal quan es deté el tractament.
 • Estrès. Tenir psoriasi pot ser estressant per algunes persones i l’estrès pot portar a la pèrdua del cabell. Investigacions demostren que l’estrès pot causar que molts cabells entrin a la fase de repòs (telogen) del cicle de creixement del cabell. Si el cabell es queda en la fase de repòs uns 3 mesos, en acabar aquesta fase el cos elimina tots aquests cabells. Quan són molts els cabells que han entrat a la fase de repòs i el cos decideix eliminar los la pèrdua de cabell pot ser notable, però aixo no vol dir que sigui persistent.

Consells per al control de la psoriasi del cuir cabellut.
Encara que sembli impossible controlar les causes de la pèrdua del cabell associades a la psoriasi del cuir cabellut, si coneixem com gestionar-ho de forma correcta podem evitar una gran part dels problemes. Aquests són alguns dels consells per què els pacients puguin controlar la caiguda de cabell:

 • És molt importat intentar sempre retirar les escates un cop siguin estovades, ja sigui després d’una dutxa calenta o gràcies a alguna crema, loció hidratant o inclús olis naturals (p ej. Oli d’oliva).
 • Retirar les escates amb un suau pentinat o raspallat. El fet d’arrencar les escates de forma correcta és vital pel correcte tractament de la psoriasi del cuir cabellut. La clau és fer-ho amb molta cura, amb el pas del temps si arrenquem les escates repetidament de forma incorrecta pot acabar en un cas de pèrdua de cabell (alopècia per tracció).
 • Tractar el cuir cabellut, no el cabell. Quan ens apliquem algun tractament tòpic incloent xampús medicats ens hem d’assegurar que el tractament arriba al cuir cabellut i no només als cabells.
 • Si el tractament ens sembla massa fort, consulteu al metge. La pell al cuir cabellut és més gruixuda i per això alguns tractaments específics són més forts que per la pell d’altres parts del cos. Si el medicament ens causa molèsties ho hem de consultar amb el metge.

Si res sembla aturar la caiguda del cabell, consulti un dermatòleg. Hi ha moltes causes de pèrdua de cabell i algunes res tenen a veure amb la psoriasi, la causa més comú és la Calvície heretaria que afecta milions de persones. Un dermatòleg ens ajudarà a determinar la causa de la caiguda del cabell i com podem evitar-ho.

Cura del Cabell.

 • Si ens hem de tractar amb xampús fer los anar de forma alterna , un dia xampú medicat i l’endemà xampú no medicat. Aixo pot ajudar a què no se’ns ressequi massa el cuir cabellut i el cabell. Consultar abans al dermatòleg si podem fer-ho d’aquesta forma.
 • Fer anar una condicionador després de cada xampú. L’aplicació del condicionador ajuda a mantenir el cuir cabellut hidratat. Un condicionador pot ajudar a eliminar l’olor de quitrà de molts xampús.
 • Deixar eixugar el cabell a l’aire. Si fem anar el assecador podem augmentar la sequedat i la pèrdua de cabells. S’ha de limitar el assecador i els productes cosmètics.

Els productes cosmètics, tints pel cabell, permanents, allisats o aerosols ens ajuden a pujar l’autoestima, però poden fer agreujar la psoriasi del cuir cabellut. Alguns d’aquests productes també poden danyar els cabells ja dèbils causant més caiguda de cabells. Abans de fer anar qualsevol producte millor provar-lo a una petita zona del cap o consultar al metge.

Altres consells.

És molt important mantenir les ungles curtes. Ja que molts cops és inevitable rascar-se, si ho fem amb les ungles llargues, podem causar ferides i arribar a sagnar. Així com també arrancar més cabells durant els rascats.

Si patim caiguda de cabell, un bon barret o mocador pot ajudar nos a esperar que el cabell torni a agafar força. Aixi podem augmentar l’autoestima mentre duri aquesta etapa de caiguda.

Intenti trobar grups d’ajuda per ajudar a superar les fases més greus de la malaltia.

Pensaments positius.

Ja que la pèrdua del cabell deixa als pacients molt baixos de moral, coneixent algunes dades importants poden ajudar a alleujar aquesta ansietat.

La primera afirmació: Quan la psoriasi del cuir cabellut remet o millora, a la gran majoria de pacients el cabell torna a ser com abans, la pèrdua de cabell és temporal.

La Segona Afirmació: És estrany que algú pateixi psoriasi en el cuir cabellut severa durant molt temps. Amb l’ajuda d’un metge dermatòleg millora de forma notable amb el tractament adequat. No dubteu en visitar un dermatòleg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>