Psoriasi a les ungles

Aquest tipus de psoriasi afecta a les ungles de mans i/o peus.

 

La psoriasi és una malaltia crònica comuna de la pell. Una persona amb psoriasi té típicament pegats d’elevada, pell vermella amb escates platejades. La pell afectada pot tenir un aspecte brillant i de color vermell o fins i tot tenir pústules, Depenent del tipus de psoriasi té l’individu. Aquests canvis en la pell en general es produeixen en els colzes, genolls, cuir cabellut i tronc. Als Estats Units, al voltant de 7 milions de persones (2% -3% de la població) tenen psoriasi. Sobre 150,000-260,000 nous casos són diagnosticats cada any. La psoriasi també pot afectar les ungles de les mans i dels peus, causant picades, engruiximent, i el contorn irregular de la ungla.

La majoria de les persones que tenen psoriasi de la pell ungles diner psoriasi (psoriasi cutània). Només el 5% de les persones amb psoriasi de les ungles no tenen psoriasi en la pell. A les persones que tenen psoriasi de la pell, 10% -55% tenen psoriasi de les ungles (també anomenada malaltia de les ungles psoriàsica). Al voltant del 10% -20% de les persones que tenen la pell psoriasi diner artritis psoriàsica, una condició específica en la qual les persones tenen símptomes de l’artritis i la psoriasi dos. De les persones amb artritis psoriàsica, el 53% -86% han afectat les ungles, sovint amb picades.

Si la psoriasi de les ungles és greu i no es tracta, pot conduir a problemes funcionals i socials.

Causes de la psoriasi a les ungles

La psoriasi no és contagiosa. Com es desenvolupa no es coneix completament la psoriasi de les ungles. Sembla ser el resultat d’una combinació de factors genètics (heretats), immunològics i ambientals.

La psoriasi tendeix a donar-se en famílies. Si algú té un pare o un germà que té psoriasi, ell o ella té un 16% -25% de possibilitats de tenir psoriasi, també. Si tots dos pares tenen la psoriasi, el risc d’una persona és de 75%. Homes i dones són igualment propensos a tenir psoriasi. La psoriasi pot ocórrer en persones de totes les races.

Símptomes i signes
En general, les persones que tenen símptomes de la pell psoriasi d’ungles diner, també. Si una persona té psoriasi de les ungles, però no té símptomes de la pell, la condició pot ser difícil per a un metge diagnosticar. És important informar el metge si hi ha antecedents familiars de psoriasi.

L’àrea de la ungla es compon d’una placa de l’ungla, l’ungla, hiponiquio, matriu unguial, plecs de les ungles, cutícules, part d’ancoratge, i els extrems dels ossos dels dits. Vegeu cadascuna d’aquestes estructures en les imatges 1-2.

 

Algú podria notar els següents signes de psoriasi de les ungles:

És clar decoloració d’ungles vermell-groc que sembla una gota de sang o oli sota la superfície de l’ungla: Això es coneix com una gota d’oli o un pegat salmó i és un signe de la psoriasi unguial.
Els petits forats a les picades dels claus o la matriu de l’ungla. Pits es desenvolupen quan les cèl · lules es perden des de la superfície de l’ungla.
Línies que van a través de les ungles (amunt i avall en lloc d’arrel a la punta): Aquests són mèdicament conegudes com a línies de Beau de l’ungla.
Àrees de blanc a la placa de l’ungla, també conegut com Leuconíquia o malaltia midmatrix
L’engrossiment de la pell sota l’ungla: El metge pot trucar a aquest hiperqueratosi subungueal. Això pot conduir a l’afluixament de l’ungla.
Despreniment de l’ungla: Aquest és el que fa mèdicament com onicolisis del llit unguial i hiponiquio ungles. El clau pot desenvolupar un àrea blanca on se separa de la pell sota l’ungla. En general, que comença a la punta de l’ungla i s’estén cap a l’arrel. El llit de l’ungla (la pell sota l’ungla) es pot infectar.
Enfonsament de l’ungla: L’ungla pot ser fràgil i debilitar causa de les estructures subjacents no són saludables.
Línies negres minúscules en el clau en la direcció de cap a cutícula: Aquests es diuen hemorràgies en estella o dilaten els capil · lars tortuosos en les papil dèrmiques. Això passa quan els diminuts capil · lars de la punta dels dits sagnen entre l’ungla i la pell sota l’ungla.
Enrogiment de la zona arquejada pàl · lid a la part inferior de la ungla: Això es coneix com una lúnula tacat. Es produeix quan els capil · lars sota l’ungla estan congestionades.
L’artritis dels dits amb els canvis en les ungles: Les ungles es veuen afectades en el 53% -86% de les persones que tenen artritis psoriàsica.
També psoriasi d’ungles pot ocórrer juntament amb infeccions fúngiques de les ungles (onicomicosis) i inflamació de la pell al voltant de les vores de l’ungla (paroniquia).

Quan ha d’obtenir atenció mèdica

Si hi ha canvis en les ungles: com decoloració (taques blanques o àrees groguenques) o si els pous o semblen ungles estan infectades o dolorós, veure un metge.

Signes i exàmens per a la psoriasi d’ungles

Si una persona coneguda psoriasi característiques i té canvis característics de les ungles, Normalment, el diagnòstic és evident. En algunes situacions, el metge pot prendre una biòpsia (una petita mostra) de la pell sota l’ungla de determinants si una persona té psoriasi de l’ungla.

Tractament Psoriasi Nail
Actualment, la psoriasi de les ungles no ha de preocupar. L’objectiu del tractament és millorar la funció i l’aparença de les ungles. Si les ungles tenen una infecció per fongs, un metge li receptarà un medicament antimicòtic.

Remeis casolans per a la psoriasi d’ungles

No hi ha remeis casolans per curar la psoriasi unguial. A les zones on la ungla s’ha afluixat, suaument retallar l’ungla de nou a la pell on es connecta. Això permetrà que els medicaments funcionin millor. Tot cura de les ungles ha de ser molt suau. Cura de les ungles amb força pot causar la psoriasi a esclatar. Intent d’evitar lesionar les ungles de manera que el clau que no afluixi Això mores i el que l’àrea no s’infecten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>